Drogtest

Drogtest

Har du brukat marijuana, cannabis, kokain eller morfin (opiater) och vill testa om det finns spår i kroppen av droger kan det vara lämpligt att utföra ett drogtest hemma. Drogtest kan köpas på Apoteket och på de flesta nätapotek, men om du brukat droger kanske du vill vara anonym och Quicktests drogtest är ett hemmatest som skickas ut helt anonymt direkt i brevlådan. Ett drogtest hemma fungerar på samma sätt som om det skulle utföras på en vårdcentral eller i sjukvården. Du genomför ett urinprov för att sedan testa urinet med en teststicka som medföljer i testkitet.

Den vanligaste drogen som används i Sverige är marijuana och många arbetsplatser genomför drogtester för att se om de anställda brukar droger, eftersom det kan vara negativt för arbetsplatsen. Om ett drogtest ska utföras på arbetsplatsen kanske man vill genomföra ett anonymt drogtest hemma för att vara säker på att man inte har några spår av droger i kroppen när testet utföras. Om så är fallet är Quicktests drogtest en rekommendation eftersom det är anonymt och mycket tillförlitligt. Utöver det är det mycket enkelt att utföra eftersom inga blodprov behövs utan endast kissa i en kopp och sedan doppa teststickan i ditt urin. Du kan läsa mer om Quicktests drogprov nedan.

Snabbmeny:
» Apotek365 drogtester
» Quicktest drogtest
» Vilka droger upptäcker ett drogtest?
» Hur går ett drogtest till?
» Konsekvenser vid positivt drogtest
» Hur länge sitter drogerna kvar i kroppen?
» Lista över hur länge drogerna sitter kvar i kroppen (detektionstid)

Apotek365 Drogtester

Apotek365 har ett digert utbud av narkotikatester där du kan testa dig i uppemot 12 olika droger. Priserna börjar från 49 kr för ett enskilt narkotikatest exempelvis mot Cannabis som är bland de vanligaste drogtesten Apotek365 säljer. Du kan testa dig mot Cannabis, Opiater, Amfetamin, Kokain, Metadon, Metamfetamin, Tradolan, Buprenorfin/Subutex, Fentanyl, Ketamin eller Oxikodon. Se nedan vilka tester Apotek365 har att erbjuda.

Test mot 7 vanligaste drogerna

18 drogtest att välja bland

Cannabis, Opiater, Amfetamin, Ecstasy
Bensodiazepiner, Kokain, K2 - Spice

Tillförlitliga resultat

Diskret leverans

Diskret leverans

99 kr

Fr. 49 kr

Quicktest drogtest

Quicktests narkotikatest utföras hemma med hjälp av ett urinprov. Det är mycket enkelt att utföra, du kissar först i en kopp för att sedan doppa den medföljande teststickan i urinet i 10 sekunder. Vänta sedan i 5 minuter och avläs resultatet. Med testet kan du se om du har marijuana (cannabis), kokain, eller morfin (opiater). Testet utförs genom att mäta om du har gränsvärden över 300ng/ml och 50ng/ml i ditt urin. Om du är över det gränsvärdena visar testet positivt. Paketet skickas i en anonym och diskret förpackning så att ingen får reda på vad paketet innehåller. Du kan alltså beställa hem ett drogtest från Quicktest utan att oroa dig att någon se vad det är för något paketet innehåller. Efter att du använt droger återfinns spår av drogerna i blodet över en längre tid, men utsöndras även i ditt urin, det går därför att detektera droger med hjälp av ett urinprov. Om du är intresserad av ett knarktest hos Quicktest kan du bara klicka på länken beställ nedan eller om du vill läsa mer om produkterna kan du klicka på läs mer-knappen.

99% säkert

Används i sjukvården

Diskret leverans

149:-

Vilka droger upptäcker ett drogtest hemma?

Med Quicktest drogtest hemma kan du se om du har marijuana, kokain eller opiater i blodet. De tre nämnda drogerna är de vanligaste drogerna i Sverige och vid försäljning eller innehav av dessa kan ge dryga böter eller i värsta fall en fängelsedom. Det finns även andra drogtester som apotek365 erbjuder som har ett mycket brett och bra sortiment av drogtester. Genom att klicka på länken till apotek365 kommer du till deras utbud av drogtester. Du kan testa dig mot cannabis, opiater, amfetamin, kokain, metadon, metamfetamin, tradolan, buprenorfin/subutex, bensodiazepiner, fetanyl, ketamin, oxikodon. Detta test kan du köpa hos apotek365 för endast 139kr, men kan även köpas i storpack för att spara mer pengar.

Marijuana, cannabis och gräs

Marijuana är världens vanligaste drog efter alkohol och har blivit mer populär i Sverige på senare år efter legaliseringar runt om i världen, inte minst i USA som har legaliserat drogen iflera delstater. Med ett Marijuanatest från Quicktest får du snabbt och smidigt svar på om du har spår av cannabis i blodet. Marijuana har många olika synonymer, några vanliga är cannabis, hasch, gräs, ganja med flera och detta urinprov hjälper alltså mot samtliga.

Testet skickas på posten anonymt i en förpackning så att inga grannar eller anhöriga får redan på vad det är inuti förpackningen, Quicktest är mycket noggranna med kundens integritet. På många företag har man en nolltolerans med droger och det kan då vara en bra idé att ha genomfört ett narkotikatest hemma innan så att man vet att man inte har spår av droger i blodet och i lugn och ro kan ta drogtestet på arbetsplatsen. Genom att klicka på länken nedan kommer du direkt till Quicktests drogtest.

Kokain

Kokain, koks eller kola som det också kallas utvinns ur kokabusken som sedan torkas och förädla för att få fram det vita pulvret som sedan stimulerar kroppen vid användande. Om du använd drogen kan det vara lämpligt att genomföra ett test för att se om du har några spår kvar i kroppen. Med ett kokaintest från Quicktest får du snabbt och smidigt svar på om du har spår av kokain i blodet.

Testet skickas på posten anonymt i en förpackning så att inga grannar eller anhöriga får redan på vad det är inuti förpackningen, Quicktest är mycket noggranna med kundens integritet. På många företag har man en nolltolerans med droger och det kan då vara en bra idé att ha genomfört ett narkotikatest hemma innan så att man vet att man inte har spår av droger i blodet och i lugn och ro kan ta drogtestet på arbetsplatsen. Genom att klicka på länken nedan kommer du direkt till Quicktests drogtest.

Opiater (morfin, kodein, citodon, heroin, metadon)

Opiater är ett samlingsbegrepp för alla droger som härstammar från opium. Opiater är icke kemiskt framställda utan kommer från opiumvallmon som främst odlas i Sydostasien och i Afghanistan som 2020 stod för 90 procent av all världens opiumproduktion. Opiater är mycket beroendeframkallande och de vanligaste opiaterna som de flesta känner till är morfin och heroin.

Om du brukat någon opiat kan du genomföra ett opiattest för att se om du testas positivt eller negativt.  Med ett drogtest från Quicktest får du snabbt och smidigt svar på om du har spår av opiater i blodet. Testet skickas på posten anonymt i en förpackning så att inga grannar eller anhöriga får redan på vad det är inuti förpackningen, Quicktest är mycket noggranna med kundens integritet. På många företag har man en nolltolerans med droger och det kan då vara en bra idé att ha genomfört ett narkotikatest hemma innan så att man vet att man inte har spår av droger i blodet och i lugn och ro kan ta drogtestet på arbetsplatsen. Genom att klicka på länken nedan kommer du direkt till Quicktests drogtest.

Vanligaste drogerna:

[wpsm_list]

 • Cannabis (THC/Hasch)

 • Opiater (OPI)

 • Amfetamin (AMP)

 • Kokain (COC)

 • Metadon (MTD)

 • Metamfetamin (MET)

[/wpsm_list]

[wpsm_list]

 • Tradolan (TRA)

 • Buprenorfin/Subutex (BUP)

 • Bensodiazepiner (BZO)

 • Fentanyl (FTY)

 • Ketamin (KET)

 • Oxikodon (OXY)

[/wpsm_list]

Hur går ett drogtest hemma till?

Om du tagit något drog inom det närmsta och du vill genomföra ett test för att se om du har narkotika i blodet är det mycket smidigt att utföra ett urinprov med Quicktests drogtest.  Det enda du behöver göra är att utföra ett enkelt urinprov för att sedan se resultatet i testkassetten som medföljer i Quicktests hemmatest. Testat tar endast 5 minuter att genomföra och du får ett mycket tillförlitligt resultat. Testet används av sjukvården och polisen vilket gör det mycket tillförlitligt. Se vidare nedan i tre enkla steg hur du genomför ett drogtest hemma.

1. Beställ ett drogtest

2. Kissa i en mugg

3. Doppa den medföljande teststickan i muggen med urinet

4. Vänta i 5 minuter för att sedan avläsa resultatet

Drogtest apoteket

Det finns flera apotek och nätapotek som erbjuder drogtester som enkelt och smidigt tas i hemmet. Apoteket med störst utbud är Apotek365 som har drogtester mot alla vanliga droger och priserna är överkomliga. De säljer det till såväl privatpersoner och till företag som vill testa sin personal mot droger, eftersom det kan skada en själv och andra om man brukar droger inom ett yrke där man är exempelvis chaufför eller liknande. Det finns även en hemsida som heter narkotikatest.se som erbjuder narkotikatester som beställs hem diskret till brevlådan. Där kan du också köpa drogtest som som du testar med saliv. Vissa tycker detta är en smidigare lösning, men den mest träffsäkra metoden är blodprov och urinprov som är det vanligaste bland hemmatester. Andra företag som erbjuder drogtester är Ferle från Helsingborg och Med24.se som har digra sortiment av drogtester som testar dig mot de vanligaste drogerna i Sverige.

Positivt drogtest konsekvenser

Vad händer om din arbetsgivare tvingar dig att ta ett drogtest och det visar sig vara positivt? I värsta fall kan man bli avskedad vid ett positivt narkotikatest, men det är ofta inte så svart och vitt att om du testas positiv så blir man avskedad utan det är mycket som vägs in. Ofta tas hänsyn till hur länge du arbetat på arbetsplatsen och om drogerna har tagits på arbetsplatsen eller i samband med arbetet eller om narkotikan brukades på en privat fest eller hemma.

Sen kan det även spela in vilken sorts drog du använt, om det är tyngre droger såsom heroin eller liknande kan bedömningen bli en annan och självklart om det är en engångshändelse eller om det sker vid upprepande tillfällen. Sammanfattningsvis är det svårt att ge ett ja eller nej svar, men man kan naturligtvis i värsta fall på sparken, men det är mycket som vägs in i beslutet. Om du är osäker kan du kontakta din fackförening och diskutera ärendet för att hitta en lösning.

Vid längre missbruk av droger kan det påverka hälsan och då kan det vara lämpligt att genomföra en hälsoundersökning för att se hur dina värden är. Du kan genomföra hälsoundersökningar hos hälsoundersökningsföretagen vi jämfört, se jämförelsen här. Du kan även få gula tänder av missbruk och då kan genomföra en tandblekning med ett hemmakit för tandblekning, jämför bästa tandblekningsbolagen här.

Drogtest saliv

Det finns flera metoder att upptäcka om det finns spår av droger i kroppen. Den vanligaste metoden är genom att utföra ett urinprov eftersom att den är enkelt att utföra och att detektionstiden är relativt lång. Detektionstid innebär hur länge man kan spåra drogen i kroppen efter intag, exempelvis kan cannabis spåras i kroppen upp till 9 veckor, men detta beror helt på hur ofta intag av drogen sker, vid enstaka eller sporadiska intag av drogen kan den spåras i ungefär 3-4 dygn.

Ett salivdrogtest är smidigt att utföra eftersom man endast behöver saliv från personen som ska testas och det går mycket fort att få svar om svaret blir positivt eller negativt. Nackdelen med testet är att detektionstiden i saliv är kortare än i urin, men oftast när man utför ett salivtest är det för att få reda på om testpersonen tagit droger nyligen och då fungerar ett salivtest utmärkt. En annan fördel är att salivtestet är enklare att övervaka eftersom man endast behöver topsa personen på saliv istället för att låta personen kissa i en mugg. Många kan ha problem att kissa i en mugg medan någon annan tittar på vilket gör att ett urintest blir lättare att manipulera än ett salivprov. Vanligtvis är detektionstiden i ett salivprov ungefär 1 dygn, men vid cannabis (THC) kan det detektionstiden endast vara 2-4 timmar. Detta kan göra att det kan vara svårt att se om personen tagit cannabis längre tillbaka.

Hur länge sitter droger i kroppen?

Det varierar väldigt hur länge man kan detektera droger i kroppen. Det beror på vilken sorts drog det är, vissa droger lämnar spår längre än andra. Men det beror också på vilket typ av test man använder, vissa tester har lägre gränsvärden vilket kan göra att man längre kan se om det finns spår av droger i kroppen. Sen beror det också på vilken metod man använder för att utföra drogtestet. Testen kan utföras genom att ta ett salivprov, blodprov eller urinprov, det vanligaste narkotikatestet är genom urinprov eftersom det har lång detektionstid och är relativt smidigt att utföra.

Den vanligaste drogen i Sverige efter alkohol är marijuana och vanligtvis utförs urinprov för att se om testpersonen har droger i kroppen. Vid ett urinprov kan man ser den aktiva substansen THC i urinet mellan 3 till 12 dygn, men detta varierar också på vilka gränsvärden som är satta på drogtestet, men generellt sett man kan säga att man kan spåra drogen i upp till 12 dygn.

En annan drog som har funnits länge i Sverige, men har blivit mer populär med åren är kokain som används i alla samhällsklasser. Detektionstiden för kokain är upp till 6 dygn, men det beror mycket på hur ofta du använt kokain. Använder dig kokain vid ett enstaka tillfälle sitter det sannolikt bara i kroppen i några få dagar, men om du använder den sporadiskt eller regelbundet kan det sitta i kroppen i upp till 6 dygn. Att använda kokain på en arbetsplats kan vara skäl för avsked så det kan vara bra att undvika kokain om företaget du arbetar på utför drogtester. Du bör naturligtvis inte bruka kokain överhuvudtaget, men om nu så är fallet kan det vara bra att utföra ett drogtest hemma med hjälp av Quicktests drogtest. 

Kokain

Detektionstider urin

[wpsm_list]

 • Amfetamin – Upp till 4 dygn
 • Alkohol – Upp till 2 dygn
 • Buprenorfin/Subutex – Upp till 3 dygn
 • Bensodiazepiner – Upp till 10 dygn
 • Barbiturater – Upp till 14 dygn
 • Cannabis (THC) – 3 till 12 dygn
 • Dex-amfetamin – Upp till 4 dygn
 • EDDP (metadon metabolit) – Upp till 4 dygn
 • Fentanyl – Upp till 3 dygn
 • GHB – 6 till 8 timmar
 • Heroin (6-AM) – Upp till 20 timmar
 • Ketamin – Upp till 3 dygn
 • Klonazepam – Upp till 3 dygn
 • Kokain – Upp till 6 dygn
 • LSD – Upp till 2 dygn
 • MDMA (ecstasy) – Upp till 2 dygn
 • Metamfetamin – Upp till 3 dygn
 • Metadon – Upp till 14 dygn
 • Metylfenidat – Upp till 4 dygn
 • Opiater – Upp till 4 dygn
 • Oxikodon Upp till 3 dygn
 • PCP (angeldust) – Upp till 8 dygn
 • Spice (syntetisk THC) – Upp till 2 dygn
 • Tramadol – Upp till 3 dygn

[/wpsm_list]