Recension av Medisera

Medisera går så långt tillbaka som 1987 då en läkare och forskare från Göteborgs universitet grundande bolaget som idag är Medisera. Bolaget har sin bas i Linköping och vill genom hälsokontroller via blodprov öka kunskapen om hälsa. Medisera är en av de stora aktörerna på marknaden tillsammans med Werlabs och Blodkollen.

Medisera erbjuder mängder med hälsokontroller i ett vitt prisintervall som täcker allt från PSA-prov för prostataförstoring för män till sköldkörteltest som är ett vanligare bekymmer för kvinnor. Medisera har provtagningsställen i de flesta städer i landet och det går oftast enkelt och smidigt att genomföra en hälsokontroll via blodprov med ett drop-in besök.

» Mediseras populäraste hälsokontroller
» Övriga hälsotester
» Mediseras provtagningsplatser
» Recension & Omdöme

Medisera

Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Mellan

Hälsokontroll Bas

35st Blodmarkörer

32st Blodmarkörer

21st Blodmarkörer

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

1390:-

990:-

590:-

Övriga hälsotester

Medisera likt övriga bolag som utför hälsotest vid blodprov erbjuder utöver utförliga hälsokontroller även mer specifika undersökningar såsom allergitester, graviditetstester och PSA-prov mfl. Nedan har vi gått igenom några av de populäraste specifika undersökningar som Medisera utför nedan.

Mediseras Årliga Hälsokontroller

Medisera erbjuder prenumeration på årliga hälsokontroller löpande. Då får du kontroll över dåliga vanor, ohälsosamt leverne och möjlighet till förändring. Med hjälp av en prenumerationsbaserad hälsoundersökning behöver du inte själv ta beslut att genomföra en hälsokontroll, du får då istället en kallelse en gång per år. Du kan välja mellan Hälsokontroll Stor, Hälsokontroll mellan eller Hälsokontroll Bas. Detta till en kostnad på mellan 540-1190kr. Du sparar mellan 10-20%-rabatt om du väljer att prenumerera på en hälsoundersökning hos Medisera.

Mediseras Blodprov Senior

Detta blodprov är till för seniorer med en ålder på 50 plus. I takt med att din biologiska ålder tilltar ändras förutsättningarna för kroppen och hälsan. Det finns två hälsokontroller i denna kategori. Den ena heter “seniortestet” och är en mer omfattande undersökning som innehåller 32st blodmarkörer. Utöver det finns även “ledvärkstestet” som innehåller 9st blodmarkörer och är avsedd för att kontrollera om du har drabbats eller om du har risk att drabbas av inflammatoriska ledsjukdomar.

Kvinna

Medisera erbjuder flera specifika hälsokontroller avsedda att täcka de vanligaste sjukdomar och farsoter som kan drabbas kvinnor. Bland annat erbjuder man hälsoundersökningar för klimakterietest, fertilitetstest, AMH-prov, testosterontest, progesterontest, östrogentest och sköldkörteltest. Dessa tester kostar i prisintervallet mellan 320-1990kr och Medisera erbjuder såväl mer omfattande hälsokontroller som mer  mindre specifika blodprov.

Man

Medsiera erbjuder även specifika hälsokontroller för män. Vanliga hälsoproblem som kan drabba män är förstorad prostata och prostatacancer som är den allra vanligaste cancerformen i Sverige. Medisera tillhandahåller därför flera blodprov som är ämnade att kontrollera status på din prostata. Med ett PSA-prov kan du kontrollera om du har värden som indikerar risk för att drabbas av prostatacancer. Ett annat vanligt förekommande hälsoproblem hos män är testosteronbrist som kan yttra sig i depression, trötthet, minskad muskelmassa m.m. Du kan i denna kategori genomföra ett specifikt blodprov som kontrollerar testosteronhalten i kroppen.

Blodprov Vitamin & Mineral

I denna kategori erbjuder Medisera flera olika hälsokontroller som är specificerade att kontrollera värden av olika vitaminer och mineraler. Medisera tillhandahåller undersökning av värden för Homocystein prov, D-vitamintest, Zinktest, Järnbristtest, Bitamin B12 test, Bitamin B9 test och en mer omfattande hälsokontroll som heter vitamin och mineraltest. Den mer omfattande kontrollen innehåller 13st blodmarkörer och täcker alla de ovan nämnda testerna. Prisintervallet ligger mellan 290-890kr.

Blodprov Allergitester

Allergi är ett växande farsot i vårt samhälle. Det finns mängder av olika allergier och man reagerar oftast med besvär i näsa, ögon och andningsvägar. Om du misstänker att du är allergisk mot något är detta testerna för dig. Medisera erbjuder blodprov som testar om du är allergisk mot några födoämnen, gräspollen, pälsdjur, nötter, trädpollen, och kvalster. Dessa hälsokontroller kostar i prisintervallet mellan 695-1995kr.

Blodprov Vegan & Vegetarian

Veganer och vegetarianer kan i många fall få brist på ämnen som man normalt sett får i sig om man äter kött. Med en vegansk eller vegetarisk diet är det vanligt att man får brist på järn, d-vitamin, B12 och zink i kontrast till de som får i sig kött. I somliga fall kan de som följer denna diet även få brist på protein. Medisera erbjuder två olika hälsopaket avsedda för veganer och vegeterianer. Järnbristtestet är ett av dem och innehåller 8st blodmarkörer. Det andra är Vegan & vegeteriantestet och innehåller 13st blodmarkörer. Om du vill veta ifall du har brist på något ämne som du inte får i dig pga din kost är detta testet för dig. Kostnad för blodproverna ligger i intervallet 495-1095kr.

Blodprov Organ

I denna kategori erbjuds flera hälsokontroller för undersökning av funktion och värden kopplade till kroppens organ. Medisera tillhandahåller blodprover för hjärt & kärltest, levertest, njurtest och binjurefunktionstest. Många sjukdomar som drabbar denna typen av organ är kopplade till livsstil. Om du vet med att du lever ett ohälsosamt leverne med obetydlig motion kan detta vara hälsoundersökningarna för dig. De fyra olika testerna ligger i prisintervallet 320-590kr.

Specifika Blodprov

Medisera erbjuder även flera specifika blodprov som du kan genomföra om du vet med vad det kan bero på. I denna kategori finns det att välja mellan Homocystein-prov, Testosterotest, CRP-inflammation, Blodsockertest, Alkoholkonsumtionstest, Blodstatus & B-cellertest, Upgrits stora hälsotest, c-peptid och IGF-1, Glutentest, Kortisoltest, Elitistas blodsockerutmaning, Elitistas stora sockertest, Upgrits lilla hälsotest, Nordic heart center test, Matstarkts hälsotest, blodstatus och blodkoaguleringstest. Det finns mängder av olika specifika hälsotester att genomföra, de ovan nämnda hälsokontrollerna som Medisera erbjuder ligger i prisintervallet 290-2700kr.

Medisera antikroppstest corona (covid-19)

Har du under pågående coronapandemi upplevt mildare förkylningssymptom eller mer påtagliga influensasymptom? Då finns det chans att du redan har haft corona eller covid-19 som det heter på fackspråk. Medisera erbjuder ett antikroppstest som med 99,6% sannolikhet bekräftar att du har haft corona.

Om du har fått det bekräftat att du har skapat antikroppar mot corona kommer du med gott samvete att kunna umgås med nära och kära som klassificeras som riskgrupp. För endast 990kr kan du genomföra ett antikroppstest hos Medisera med ett enkelt blodprov. Medisera jämte Werlabs är de privata företagen i Sverige som erbjuder Coronatester

Medisera Rabattkod

Medisera har under perioder rabattkoder som man erbjuder till sina kunder. Klicka på den här länken för att se om det finns några aktuella rabattkoder. En rabatt på 15% kan göra mycket på ett hälsotest som kostar tvåtusen kronor.

Mediseras Provtagningsställen

Medisera har totalt 101 stycken provtagningsställen runt om i landet och likväl som de andra bolagen i vår undersökning är många av dessa koncentrerade till Stockholmsområdet. De finns i övrigt representerade i Göteborg, Malmö och Uppsala så väl som i de mellanstora städerna som till exempel Linköping och Umeå m.m. Blodproven genomförs via någon av deras sammarbetspartners Unilab eller Karolinska universitetslaboratioriet. De flesta av deras provtagningsställen i Stockholm erbjuder blodprov via drop-in besök, men i övriga landet är det oftast tidbokning som krävs.

Recension & Betyg
  • Tillgänglighet
  • Produktutbud
  • Kundtjänst
  • Pris
4.8

Sammanfattning

Medisera har 101 provställen där de genomför hälsokontroller via blodprov. Medisera som många andra aktörer är väldigt koncentrerade till Stockholm, men finns även på andra orter som Göteborg och Linköping. Bolaget har dock endast ett provtagningsställe i Norrland och inga i Skåne. Enligt vår undersökningar har Medisera flest hälsokontroller av alla aktörer, hela 54 olika undersökningar. Deras kundtjänst täcker mejl och telefonsupport. Deras standardkontroll går på 1390kr och är varken billigare eller dyrare än de övriga bolagen vi undersökt. I kontrollen ingår 33 hälsomarkörer och en läkarens expertutlåtande. Efter 2-6 dagar kommer provsvaret i deras digitala journal. Deras hemsida är användarvänlig och har lättillgänglig information.

Sending
User Review
4.75 (4 votes)

Hälsoundersökning.com
Logo
Enable registration in settings - general