Mydrop

Recension av Mydrop Hälsa

Mydrop hälsa grundandes 2017 och är en av de sex största aktörerna på svenska marknaden. Bolaget har sitt ursprung i ett forskarkollektiv från Göteborgs universitet. Man profilerar sig som den enda aktören i branschen som aktivt avråder kunder att göra hälsokontroll om undersökningen inte är nödvändig. Man erbjuder därför mycket bra support och långa öppettider via livechat som är ett plus i kanten. Detta kombinerat med bäst priser i branschen gör MyDrop till ett bra alternativ vid hälsokontroll via blodprov. Det finns sex stora aktörer som erbjuder hälsokontroller online via blodprov; Werlabs, Medicera, Svensk provtagning, Smolab, Mydrop och Blodkollen.

» Mydrops populäraste hälsokontroller
» Övriga hälsotester
» Mydrops provtagningsplatser
» Recension & Omdöme

Mydrop Responsiv

Mydrops populäraste hälsokontroller

Hälsokontroll Senior Man

Hälsokontroll Kvinna (alla åldrar)

Hälsokontroll Ung Man

39 Prover

35 Prover

35 Prover

1225:-

1010:-

1010:-

Övriga hälsopaket

MyDrop Allergitest

Om man känner symptom som liknar förkylningssymptom, men de uppstår endast på sommarhalvåret eller i närvaro av katt, hund, häst eller annat pälsdjur kan det vara frågan om allergi. Det finns allergitester som upptäcker om du är allergisk. Om du får det bekräftat att du får allergiska reaktioner i närvaro av ett pälsdjur, björkpollen, gräspollen eller gråbo på sommarhalvåret kan du medicinera detta eller i värsta fall undvika miljöer där du drabbas av kraftiga allergiska reaktioner.

MyDrop Coronatest, Covid-19

Coronapandemin har inte gått någon obemärkt förbi, alla känner vi någon som har drabbats av symptom som kan ha varit Covid-19. Nu finns det möjlighet att testa sig ifall man har haft Corona genom ett så kallat antikroppstest. Det enda man behöver göra är att beställa ett blodprov och besöka ett provtagningsställe för provtagning. Ibland finns det möjlighet att gå på ett drop-in besök, men i annat fall får du en remiss inom kort och kan då genomföra ditt blodprov. Några dagar efter blodprovet får du reda på om du har haft Corona eller inte.

MyDrop Hormontester

Ett hormontest är en bred benämning på flera olika tester. Om man är av det manliga könet kan man exempelvis genomföra ett testosterontest för att få reda på sina nivåer av testosteron i kroppen. Om man har brist på testosteron kan det yttra sig i trötthet, irritation och energilöshet. Ett testosterontest bekräftar om halterna i kroppen är för låga.

Är man av det kvinnliga könet kan man exempelvis genomföra ett östrogentest och symptomen för låga nivåer av östrogen yttrar sig på samma sätt som brist på testosteron för män. Om man genomför ett blodprov och testar sin östrogenhalt kan man få detta bekräftat.

MyDrop Kroppen/Organ-tester

I hälsokontroller för kroppen/organ kan man genomföra tester på njurarna, levern, hjärtat och mycket mer. Du kan få svar på om du misstänker att något inte står rätt till och få möjlighet till medicinering. Om man är av det manliga könet kan man genomföra ett så kallat PSA-prov där man mäter prostatan och kan få så sätt en indikation på om man löper risk att drabbas av prostatacancer.

MyDrop Vitamin och Mineral-tester

Om man känner sig trött och hängig, eller man vet med att ens dagliga kost inte innehåller alla de vitaminer som vi bör få i oss på daglig basis kan det vara idé att genomföra en hälsokontroll för vitaminer & mineraler. Du kan bland annat testa dina nivåer av; Järn, Zink, D-vitamin, Vitamin B12 och Folattest och mycket mer.

MyDrop Fertilitet & Graviditet-tester

Det allra vanligaste graviditetstestet är en så kallad stav eller sticka som man urinerar på, då får man ett svar som är positivt eller negativt. Nu finns möjligheten att genomföra ännu mer träffsäkra graviditetstest genom att ta ett blodprov. Du kan dessutom om du länge har försökt att bli gravid utan framgång genomföra ett fertilitetstest som bekräftar om något inte står rätt till.

Mydrops provtagningsplatser

Alla hälsoundersökningsbolag har samarbeten med vårdcentraler och provtagningsställen som utför blodprovet på uppdrag av Mydrop och de andra bolagen. Mydrop har samarbete med Unilabs och Synlab som är privata aktörer som utför blodprover och analyserar dem. Mydrop har 47 stycken provtagningsplatser i Sverige, där de flesta är koncentrerade till Stockholm med omnejd. Nedan redovisar vi på vilka orter man utför blodprovet och om du klickar på en orten skickas du vidare till Mydrops hemsida där du kan boka en hälsoundersökning.

Recension, Omdöme och Betyg

Mydrop
  • Tillgänglighet
  • Produktutbud
  • Kundtjänst
  • Pris
4.3

Sammanfattning

Mydrop hälsa har 46 provtagningsställen i landet varav många är lokaliserade i Stockholmsområdet. De finns representerade i Göteborg men inte i Malmö. De erbjuder 34 olika hälsokontroller till ett förmånligt pris på 1225kr och är därmed den billigaste aktören av bolagen vi undersökt. I hälsokontrollen ingår hela 39 hälsomarkörer vilket är flest bland bolagen, däremot ingår inga läkarkommentarer vilken de flesta andra erbjuder. Tiden för att få ett provsvar är snabbt, det tar endast 2 dagar att få ditt provsvar digitalt. Sidan är bra och lättbegriplig. Deras kundtjänst erbjuder mejlsupport och livechat, däremot har de ingen telefonsupport.

Sending
User Review
4 (9 votes)