Nätdoktor

Nätdoktor

Söker du efter en läkare, men vill inte eller anser inte att det kräver ett fysiskt besök? Då finns det med dagens teknik möjligheter att träffa läkare digitalt direkt i din mobiltelefon eller på datorn. Läkarbesöket fungerar på samma sätt som på en vårdcentral, men du slipper det fysiska mötet med läkaren. Den största fördelen är att du kan besöka läkaren vart du än befinner dig. Sitter du på bussen eller är utomlands? Nätdoktorn kan skriva ut recept och ge råd vart du än befinner dig.

Det finns för närvarande fyra stycken väletablerade namn på den svenska marknaden i denna bransch: Doktor.se, Min doktor, Kry och Doktor24. Nedan kan du läsa om för, nackdelar och recensioner om de ovan nämnda bolagen.

Snabbmeny:
Jämför nätdoktorer
Vilken nätdoktor är bäst 2020?
Vanliga frågor om nätdoktorer

Nätdoktor

Jämför nätdoktor och läkare online

Vilken nätdoktor är bäst 2020?

Eftersom det finns ett flertal olika verksamma nätläkare kan det så klart finnas tvivel om vilken nätdoktor som är bäst och vilken som man kan välja när det väl kommer till kritan. Vi har i recensioner med noga utvalda kriterier gått igenom de fyra mest etablerade nätläkarna på den svenska marknaden och redogjort för er läsare vilken vi anser att ni ska välja om ni är rådvill i beslutet inför vilken nätdoktor ni ska välja.

Recension av Doktor.se – Vårt val och den vi rekommenderar som nätdoktor 2020!

Doktor.se är det självklara valet för oss efter noga studerat deras konkurrens i branschen. Vi har recenserat Doktor.se och kommit fram till att dem är bästa nätdoktorn 2020.

Man erbjuder en funktionsduglig app till både iOS och Android med mycket korta väntetider för att boka ett besök. De har mycket goda betyg från Appstore respektive Google play vilket borgar för en hög kundnöjdhet. Deras personal består av kompetenta läkare, sjuksköterskor och psykologer som erbjuder förstklassig vård samt ett stort utbud av specialistvård.

Doktor.se har hjälper både vuxna och barn, men om du är under 16 år krävs det att målsman är närvarande eller en underskrift innan du söker vård själv. Man har ett landstingsavtal vilket innebär att det är exakt samma sak som att gå till en fysisk vårdcentral, men bäst av allt är att det är helt gratis för alla utom i region Skåne där varje besök kostar 200kr.

[wpsm_pros title=”FÖRDELAR MED MINDOKTOR.SE”]

 • Bred personalstyrka från läkare till psykologer
 • Samarbetar med Kronans Apotek
 • Öppet dygnets alla timmar
 • Hög patientnöjdhet

[/wpsm_pros]

OM DOKTOR.SE

Doktor.se grundades 2016 och är en av det mest väletablerade namnen på den svenska marknaden, men ägnar sig åt online konsultation och är enligt oss bäst i branschen.

Doktor.se vill effektivisera vården och göra den mer tillgänglig för alla, detta genom att digitalisera vårdkontakten. Med en digitaliserad vård sparar man resurser för fysiska vårdcentraler, patienter slipper långa väntetider och får vård direkt. Det krävs faktiskt inte ett fysiskt läkarbesök för alla ärenden, med en digitaliserad sjukvård kan man vid behov remittera vidare patienter som läkare anser kräver ett fysiskt besök. Varje besök är helt gratis vilket innebär att du inte slösar några pengar i onödan på att använda doktor.se

ALLT FRÅN LÄKARE TILL PSYKOLOGER

Doktor.se har en bred kompetensuppsättning med allt från sjuksköterskor till läkare och psykologer, detta innebär att när du söker vård digitalt hos doktor.se är det ingen skillnad mot när du går till en fysisk vårdcentral. Utöver läkare, sjuksköterskor och psykologer har även doktor.se kuratorer och sjukgymnaster disponibla för hjälp med den typen av verksamhet.

När du ska genomföra ett besök hos doktor.se ringer du in via appen och ditt virtuella vårdbesök hörs först av en sjuksköterska för att sedan om ärendet kräver skicka vidare dig till en läkare, sjukgymnast eller annan lämplig sjukvårdspersonal som kan hjälpa dig med dina besvär.

Detta kombinerat med gratis vårdbesök tycker vi gör Doktor.se till det självklara valet om man väljer att söka vård digitalt via din smartphone.

LADDA NER DOKTOR.SE GRATIS TILL iOS

LADDA NER DOKTOR.SE GRATIS TILL ANDROID

Kry doktor online

Recension av Kry

Kry.se är en av de mest väletablerade nätläkaren på den svenska marknaden, man grundades 2014 och omsatte under 2018 235 miljoner kronor. Detta gör Kry.se till en av de första och största aktörerna på den svenska marknaden.

Kry erbjuder en app till både iOS och Android och har likt Doktor.se väldigt korta väntetider när du ska boka ett läkarbesök. Enligt Google play och Appstore har Kry väldigt goda recensioner med 4,9 i betyg. Deras personal består av allt från sjuksköterskor till psykologer och erbjuder vård i toppklass.

Kry erbjuder läkarbesök och psykologbesök för både vuxna och barn, men om du är under 16 år krävs målsmans tillstånd i form av en underskrift.  Att använda krys app är kostnadsfritt i de flesta regionerna i Sverige och även appen är gratis att ladda ner i Appstore och Google play store beroende på om man använder iOS eller Android som operativsystem på sin smartphone.

[wpsm_pros title=”FÖRDELAR MED KRY.SE”]

 • Bred personalstyrka från läkare till psykologer
 • Hög patientnöjdhet

[/wpsm_pros][wpsm_cons title=”NACKDELAR MED KRY.SE”]

 • Stängd kundtjänst på helger

[/wpsm_cons]

OM KRY

Kry grundades 2014 och är som tidigare nämnt en av de mest väletablerade nätdoktorerna på den svenska marknaden med en omsättning på 2018 års bokslut på 235 miljoner kronor.

Kry vill se en effektivisering av vården som gör att man avlastar övrig primärvård i landet genom att söka sig till deras digitala läkarmottagning. På detta sätt sparar man resurser och om ett fysiskt läkarbesök anses nödvändigt av kry.se remitterar man patienten vidare till lämplig mottagning inom vården.

Kry.se är helt gratis att använda i de flesta regioner i Sverige vilket gör appen den väldigt smidig att prova. Det kostar att besöka en vårdcentral, men på nätet är det gratis, därför är det ingen dum idé att vid behov av en läkare ladda ner appen kostnadsfritt och prova att träffa en läkare online.

BRED KOMPETENSUPPSÄTTNING

Kry.se erbjuder många olika typer av vårdpersonal. Bland annat erbjuder man sjuksköterskor, läkare och psykologer. Detta innebär att likt på en vanlig vårdcentral får du träffa en sjuksköterska först antigen via telefon som sedan slussar vidare dig till lämplig läkare eller om ditt besök rör andra saker än ditt fysiska välbefinnande kan du genom kry träffa en psykolog.

Som tidigare nämnt registrerar du dig via appen och anger om du önskar ett drop-in besök eller en bokad tid. När läkaren har registrerat ditt ärende blir du uppringd direkt i appen och eftersom läkaren redan har gått igenom ditt ärende är väl förberedd på vad komma skall. Ett vårdmöte med läkare tar upp till 15 minuter och möjlighet finns även att boka ett återbesök till samma läkare genom ett lika personligt möte

Krys app är helt kostnadsfri att ladda ner från Apple store och google play och även själva läkarbesöket är helt gratis i stora delar av Sverige, endast vissa regioner kostar.

LADDA NER APPEN GRATIS TILL iOS ELLER ANDROID

Min doktor nätdoktor

Recension av Min doktor

Min doktor är en välkänd aktör på den svenska marknaden för nätdoktorer och läkare online. Min doktor grundades så tidigt som 2013 och är även ett av de äldsta bolagen i denna bransch, med en redovisad omsättning på 108 miljoner kronor i 2018 år årsredovisning gör det Min doktor till en av de största aktörerna på marknaden med en sannolikt kraftig tillväxt framgent.

Mindoktor.se erbjuder en app till både iOS och Android och har likt Doktor.se och Kry.se väldigt korta väntetider när du ska boka ett läkarbesök. Enligt Appstore och google play har Min doktor väldigt goda recensioner med 4,8 i betyg. Deras personal består av allt från sjuksköterskor till psykologer och erbjuder vård i världsklass.

Min doktor erbjuder både digital och fysisk vård, man har ett flertal egna vårdcentralen i landet och kan därför erbjuda läkarvård genom både digitala besök i appen eller traditionella läkarbesök. Detta är en fördel eftersom man efter besökt en läkare online ha möjligheten att bli skickad till en fysisk vårdcentral i deras egen regi.

[wpsm_pros title=”FÖRDELAR MED MIN DOKTOR”]

 • Bred personalstyrka från läkare till psykologer
 • Hög patientnöjdhet

[/wpsm_pros][wpsm_cons title=”NACKDELAR MED MIN DOKTOR”]

 • Ibland långa väntetider enligt trustpilot

[/wpsm_cons]

OM MIN DOKTOR

Min doktor är ett av de äldsta nätdoktorn i Sverige med ett registreringsår för verksamheten på 2013. Man är baserade i Malmö och med en nettoomsättning på 2018 års årsredovisning på 108 miljoner. VD  för bolaget är Jonas Vig och deras formella bolagsnamn är MD international AB.

Min doktor vill likt doktor.se och Kry.se en effektivisering av sjukvården i Sverige och man tror allt mer på en digitaliserad vård i framtiden, något som vi också tror är högst sannolikt. Med en högre andel digitala läkarbesök sparar man stora resurser till primärvården och om ett traditionellt besök krävs blir man remitterad till en fysisk vårdcentral eller annan vårdinstans.

Alla läkarbesök är kostnadsfria hos Min doktor och även högkostnadsskyddet gäller för läkemedel på samma sätt som på en fysisk vårdcentral.

BRED KOMPETENSUPPSÄTTNING

Min doktor erbjuder ett stort spektrum av vårdpersonal, bland annat kan man genomföra ett besök hos en läkare, psykolog eller sjuksköterska och på ett mycket enkelt sätt genom ett klick i appen kommer du i kontakt med en läkare eller annan vårdpersonal.

Att boka ett läkarbesök är mycket enkelt. Du registrerar dig i Min doktors app för att sedan välja den kategori som passar dig bäst. Du chattar sedan med en läkare i min doktors app och om du behöver ta prover blir du remitterad till en av deras provtagningsställen som finns runt om i hela Sverige. Om läkaren anser att ditt besök kräver ett fysiskt möte remitterar läkaren dig dit. När allt är klart ställer läkaren en diagnos och ordinerar en lämplig behandling. Om läkaren skriver ut medicin på recept kan du hämta ut det i vilket apotek du vill eller få det hemskickat.

Min doktors app är helt kostnadsfri och det är även deras digitala läkarbesök

LADDA NER APPEN GRATIS TILL iOS ELLER ANDROID

Doktor24 nätläkare

Recension av Doktor24

Doktor24 är en nätdoktor som grundades 2016 och drivs av bolaget Doktor 24 Healthcare AB. Man är en uppstickare på marknaden med ganska låg marknadsandel än så länge, men har kraftiga tillväxtmål och har gjort det väldigt bra med en lättillgänglig och smidig app.

Doktor24 erbjuder en app till både iOS och Android och har likt Doktor.se och har som fördel att man erbjuder väldigt korta väntetider när du ska boka ett läkarbesök. Enligt Appstore och google play har Min doktor relativt goda recensioner, men med ett halvbra betyg på 2,6 stjärnor på google business recensioner.

Doktor24 har en om oss sida som visar bilder på sin personal vilket är väldigt personligt att få ett namn och bild på sin läkare innan bokat besök. Man profilerar sig även som att man har öppet 24 timmar om dygnet vilket är ett plus eftersom det tillgängliggör deras app och gör att man kan få hjälp 24 timmar om dygnet om något akut uppstår.

[wpsm_pros title=”FÖRDELAR MED MIN DOKTOR”]

 • Bred personalstyrka från läkare till psykologer
 • Öppet 24 timmar om dygnet

[/wpsm_pros][wpsm_cons title=”NACKDELAR MED MIN DOKTOR”]

 • Lågt betyg enligt google recensioner

[/wpsm_cons]

LADDA NER APPEN GRATIS TILL iOS ELLER ANDROID

Vanliga frågor om nätdoktorer

Får man kvitto på betalning?

De flesta nätläkarna erbjuder sina tjänster helt gratis och då behövs inget kvitto. Det går oftast ändå att få ett kvitto skickat till sig via mejl eller någon form av orderbekräftelse.

Vad är 1177?

1177.se är den äldsta svenska “nätläkaren” med all möjlig information om svensk sjukvård till symptom och beskrivning av åkommor. 1177 vårdguiden samlar kort och gott all information som rör hälsa och vård.

Skriver läkare online remisser?

Om nätläkaren anser att det krävs en remiss eller en provtagning för ditt besök kommer patienten att remitteras till annan vårdinstans. Detta är en anledning till varför digital vård fungerar så bra, man slipper belasta den fysiska vården.

Kan nätdoktorer sjukskriva och skriva läkarintyg?

Alla nätdoktorer kan skriva läkarintyg och sjukskriva precis på samma sätt som en läkare kan skriva ett sjukintyg på en fysisk vårdcentral. Dock skriver nätläkare endast sjukintyg i max en vecka, efter det bör man kontakta en fysisk vårdcentral.