Oslo Skin Lab

Oslo skin lab

Recension av Oslo Skin Lab

Oslo skin lab är ett norskt företag som bedriver handel med skönhetsrelaterade produkter. Försäljningen sker genom Norvital som finns etablerat sen 1998 i Norge och har lång erfarenhet av försäljning och distribution av skönhetsprodukter i Norden och Europa. Norvital och Oslo skinlab ägs av koncernen NutraQ som också har sin hemvist i Norge.

Oslo skin lab erbjuder prenumerationstjänster på deras produkt The solution som är en produkt innehållande kollagenpulver som ska motverka rynkor vid dagligt intag. Produkten innehåller 28 dagsdoser och kan blandas i valfri dryck och är enligt Osloskinlab har kollagenpulvret en neutral smak. Produkten som innehåller collagen ska bidra till att huden blir mer elastisk, slätare och ökad lyster som bidrar till att rynkorna slätas ut och blir mindre synliga. I texten nedan ska vi gå igenom Oslo skin lab för att se om deras produkter fungerar och vad collagenpulver är för preparat och om det är lämpligt att använda för att släta ut huden eller om det finns bättre alternativ till att få bort rynkorna.

Oslo skin lab

The Solution - Anti Wrinkle Collagen

The Basics - Essential Skin Nutrition

The Solution bidrar till att öka hudens elasticitet och ger en slätare hud med ökad lyster och mindre synliga rynkor och celluliter.

The Basics består av kaplsar som är fyllda med viktiga antioxidanter, fettsyror, vitaminer och mineraler. Ett dagligt intag bidrar till att bekämpa ålderstecken och rynkig hy.

284kr

199kr

Varför ska man testa Oslo skinlabs produkt The solution?

Deras produkt the solution anti-wrinkle collagen har dokumenterat goda resultat efter flera oberoende forskningsstudier. En dubbelblind studie utfördes på 114 testpersoner där resultaten var tydliga för kollagenet finns i Oslo skin labs produkt. Rynkorna på personerna som hade fått anti wrinke collagen hade fått ett mycket bra resultat mot gruppen som hade tagit placebo, skillnaderna mellan de två grupperna var stora.  Kollagenpulvret som ingår i skin labs produkt är framtaget av ett företag som heter Gelita och är ett svenskt företag som kommer från Klippan i Skåne.

Produkten har inte bara fått goda resultat i forskningsstudier utan många användare har visat upp sina resultat i sociala medier där rynkorna reducerats efter bara några veckors användande. Bland annat Hannah Graaf har länge tagit The solution dagligen och enligt henne känns det som att kroppen snabbt tar upp pulvret och hon ser resultat i både ansiktet och över hela kroppen. Även Jennie Hammar som tidigare var gift med tv-profilen Filip Hammar talar mycket gott om produkten och tar också The solution dagligen och påvisar tydliga positiva resultat.

[wpsm_pros title=”FÖRDELAR MED OSLO SKIN LAB”]

 • Dokumenterad effekt mot rynkor och celluliter
 • Effektivt resultat efter 8 veckor
 • Ingen bindningstid, avsluta när du vill
 • Öppet köp i 14 dagar
 • Naturlig hudvård inifrån
 • Ökar hudens lyster och gör den mer elastisk

[/wpsm_pros]

Vad innehåller The solution anti-wrinkle collagen?

The solution från Oslo skin lab är ett kosttillskott och ska användas som ett komplement till en balanserad kost, man bör därför inte dra ner på sin vardagliga kost och börja dricka kollagenpulvret utan gör det tillsammans med frukost, lunch och middag. The solution innehåller ämnet kollagen som är ett fiberprotein som utgör en tredjedel av proteinet i människokroppen. Kollagen som kosttillskott kan tas i pulverform men även som tabletter. Oslo skins labs kollagen säljs som ett pulver som man späder ut med några deciliter vatten.

Kollagenpulvret som säljs av oslo skinlab är 100% rent och hydrolyserat som är en kemisk process där man bryter ner kollagenet i mindre beståndsdelar för att kroppen lättare ska kunna ta upp ämnet. Det är en fördel med the solution gentemot flera andra aktörer på marknaden. Pulvret innehåller inga tillsatser eller andra ämnen utan är 100% rent på kollagen. Pulvret har animaliskt ursprung och utvinns ur gelatin och det finns inga påvisade biverkningar från att använda kosttillskottet. Om man är intresserad av skönhetsprodukter som att reducera rynkor i huden finns det även sätt att jämföra tandblekningsprodukter hemma.

Fungerar Oslo skin lab?

Enligt en studie som utfördes 2014 visade att Oslo skin labs kollagenpulver fungerar och bidrar till reducerade rynkor. Bolaget har varit verksamma i 20 år och har genom åren sålt mängder med preparat till konsumenter i Norden och Europa och majoriteten ser skillnad mot tidigare efter att ha använt Oslo skin labs produkt. Många har frågat om man kan få några biverkningar av kollagen, men det finns inga studier som påvisar att ämnet kan ge biverkningar. Kollagen är ett kosttillskott och ska användas därefter, som ett komplement till den dagliga kosten och det är ett ämne som utvinns ur gelatin och kroppen består till en tredjedel av kollagen. Sammanfattningsvis kan man säga att  produkten som förebygger rynkor i ansiktet och övriga kroppen enligt studier visar på att det fungerar att använda sig av collagen för att motverka åldrande.

The solution säljs på prenumeration

Eftersom The solution ska tas varje dag för att få önskad effekt säljs den som en prenumerationstjänst med en förpackning på 28 dosor i varje paket. Paketet skickas var fjärde vecka så att man alltid får i sig en dos varje dag. Produkten går även att köpa som en engångsartikel på bolagets hemsida och kostar då några kronor mer. Engångsköpet kan vara smidigt om du vill testa på produkten för att se om den verkligen fungerar och om den skulle fungera bra kan det vara smidigt att få hem kosttillskottet en gång i månaden.

Kollagen i mat

Collagen finns behöver inte tas som kosttillskott utan du kan få i dig ämnet genom att äta en mängd olika livsmedel. Viss mat innehåller mer kollagen än andra, precis som att kött innehåller mycket protein och att potatis innehåller mycket kolhydrater. Några bra livsmedel som innehåller rikliga mängder kollagen är buljong som är gjord på ben, ben innehåller nämligen stora mängder som du lätt kan utvinna genom att koka upp ben och brosk efter du lagat mat och låta det bli till en fin buljong som innehåller ett fint koncentrat av kollagen. Även spirulina är ett kosttillskott som finns i alger som kan vara ett bra komplement till kollagentillskottet och finns att köpa i alla hälsokostaffärer. Andra livsmedel som innehåller mycket collagen är torsk, ägg och gelatin.

Det finns även gröna alternativ för den som inte är äter animaliska produkter. Då kan du äta gröna bladgrönsaker såsom isbergssallad, spenat, gröna ärtor med mera. Pumpafrön, jordgubbar och citrusfrukter är också bra livsmedel för personer som vill få i sig kollagen men inte äter animaliska produkter. Eftersom kollagen är ett protein som till största del finns i kött få vi i oss proteinet när vi äter kött, men som skrivits ovan finns det fullgoda möjligheter att få i sig ämnet genom att äta vanliga grönsaker såsom spenat och isbergssallad. Om man mår dåligt och misstänker att det är kosten som bidragit till näringsbrist eller vitaminbrist kan man genomföra en hälsoundersökning för att svar på vad man ska göra för att åtgärda problemet för att mår bättre igen.

Lista över kollagenrika livsmedel

[wpsm_list]

 • Kött (kyckling, get, oxe, nötkött, viltkött eller fläskkött)
 • Röda frukter (äpplen, jordgubbar, rödbetor, körsbär, röd paprika)
 • Frukter innehållande C-vitamin (apelsin, citron, kiwi, mango, ananas)
 • Grönsaker (kål, spenat, endiv och äggplanta)
 • Fisk (fiskfjället innehåller mycket kollagen)
 • Vitlök, selleri, oliver, lök, gurka och banan stimulerar kollagenproduktionen
 • Kakao är rikt på flavanoler som motverkar rynkor
 • Aloe vera
 • Manukahonung
 • Avokadoolja
 • Nypon och nyponpulver
 • Tomatpuré

[/wpsm_list]