Recension av Provexin

Provexin är ett preparat mot håravfall som distribueras av det Norska företaget Norvital som är ett av Nordens ledande företag inom hälsorelaterade produkter. Om man tappar mycket hår tidigt och vill motverka håravfall kommer Provexin väl till pass. Produkten från Norvital är en slags gel som man applicerar på de ställen man har tappat håret eller där man vill motverka håravfall.

Provexin innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtmöjligheter för hårsäckarna och bland annat innehåller ett ämne som heter pentanediol, detta ämne ökar vattenhalten i det allra yttersta hudlagret och fungerar som ett slags lösningsmedel och blockerar hårsäckarna mot talg och döda hudceller.

I denna recension kommer vi att gå igenom produkten Provexin och konstatera om det fungerar att använda för att motverka håravfall eller om man får vänja sig vid att det inte finns några genvägar efter att man tappat mycket av sitt hår.

Provexin

Prova Provexin och motverka håravfall!

Ett av de populäraste preparaten för behandling av håravfall

Ingredienser som ger ökad hårtillväxt

149kr

Varför ska man använda Provexin?

Det finns många anledningar till varför man vill prova ett medel mot håravfall, vare sig det är gäller fläckvis håravfall eller för att man tycker att vikarna börjar krypa uppåt. Att tappa hår i tidig ålder kan vara dåligt för självförtroendet och om man är fåfäng är det extra jobbigt, men det sägs att det går att råda bot på detta problem med hjälp av ett preparat som heter Provexin som ska ha positiva effekter på hårtillväxt och motverka håravfall. Provexin fungerar endast mot Androgen alopeci (ärftligt håravfall) och är inte dokumenterat framgångsrikt mot Alopecia Areata (fläckvis håravfall).

Det är håravfall hos män som är allra vanligast men det förekommer även håravfall hos kvinnor. Hårtapp hos kvinnor är desto ovanligare och oftast är det sent i livet som kvinnors hår börjar tunnas ut, men för män kan håravfall börja utmärka sig redan i sena tonåren.

Om man känner att självförtroendet tryter på grund av att man tappar mycket hår eller börjar bli tunnhårig skadar det inte att testa en produkt som Provexin, Minoxidil eller Rogaine som ska ha en positiv effekt och motverka fortsatt håravfall och gäller både manligt håravfall som kvinnligt håravfall.

FÖRDELAR MED PROVEXIN
  • Kan bidra till ökat självförtroende
  • Positiv effekt på hårtillväxt
  • Till både män och kvinnor
  • Inga kända biverkningar
  • Testad & säker produkt
  • Enkel att använda

NACKDELAR MED PROVEXIN
  • Måste användas kontinuerligt

Vad innehåller Provexin?

Provexin innehåller ämnen som har dokumenterat positiv effekt på håravfall hos män och kvinnor, men riktar sig främst till män då de är den vanligaste gruppen som lider av ärftligt håravfall. Preparatet innehåller Parfum, Sodium hydroxide, Biotin, Zinc Oxide, Zinck Chloride, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Pottassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chondros Crispus Powder, Xanthan Gum, Tocopherol, Squalane, Polysorbate 20, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Pollen Extract, 1,5-Pentanediol och Aqua. Det är denna kombination av ingredienser som bidrar till ökad hårtillväxt i det drabbade området och motverkar androgen alopeci (ärftligt håravfall).

Provexin är som en slags gel och ordineras att strykas på de områden där man vill att hårväxten ska tillta och motverka håravfall. Gelen masseras in i hårbotten två gånger per dag och det är viktigt att inte duscha efteråt, för då försvinner den applicerade gelen och ger ingen effekt.

Det går även att genomföra en tandblekning på ett säkert sätt med hjälp av produkttestat innehåll utan väteperoxid. Det går även att delbetala summan med hjälp av ett kreditkort eller debitkort.

Fungerar Provexin mot håravfall?

Provexin har dokumenterat varit framgångsrikt mot androgen alopeci som betyder ärftligt håravfall och orsakas av manliga hormoner (androgenerer). Ärftligt håravfall drabbas de flesta män någon gång i livet och står för 95% av allt håravfall hos den manliga befolkningen, men kan även drabba kvinnor.

Provexin säljs på prenumeration

Den populära produkten Provexin säljs som en prenumerationsvara och kostar 149 kronor för 4-veckors förbrukning, men kostar efter denna 4-veckorsperiod 269 kronor. En flaska på 15ml räcker i cirka 2 veckor och paketet innehåller 2st flaskor för 4-veckors förbrukning. Det skiljer sig väldigt mycket resultatmässigt från person till person, men en del får positiv effekt redan efter några veckor och för somliga tar det upp till 5-7 månader att generera en bra hårtillväxt. Preparatet måste användas hela tiden eftersom det inte botar ärftligt håravfall (androgen alopeci) utan håret växer endast under tiden det används.

Hårvfall kan även bero på problem med sköldkörteln även om det är mycket ovanligt, då kan ett sköldkörteltest genomföras hos Werlabs, Medisera eller Svensk Provtagning läs mer i våra recensioner om de olika företagen.

Vad är Minoxidil,  Rogaine forte & Recrea forte?

Provexin är inte den enda produkten på marknaden när det kommer till preparat mot håravfall, men är enligt vår bestämda mening den produkt som fungerar bäst mot ärftligt håravfall.

Bland de övriga produkter som är populära på marknaden finns Minoxidil orifarm, Rogaine forte och Recrea forte. Dessa produkter finns att köpa på apoteket och fungerar på liknande vis som Provexin. Minoxidil ska användas två gånger per dag i cirka två månader för att det ska ge effekt enligt deras instruktioner. Detsamma gäller Recrea forte, även med detta preparat ska gelen appliceras två gånger per dag och behandlingen ska fortgå under cirka två månader för att resultat ska synas. Rogane forte fungerar på samma sätt, och enligt deras instruktioner uppnås resultat inom intervallet 2-8 månader. Det är alltså väldigt olika från person till person hur lång tid det tar innan produkten ger verkan, men man måste vara ihärdig och applicera gelen två gånger per dag i mellan 2-8 månader och därefter kan man vänta sig ett positivt resultat.

Övriga-preparat-mot-håravfall-600x600
Hälsoundersökning.com
Logo
Enable registration in settings - general