Svensk provtagning

Recension av Svensk Provtagning

Svensk provtagning är en relativt ny spelare i branschen med verksamhet från 2018. De har som vision att bidra till ett friskare Sverige och att hälsoundersökningar ska tillgängliggöras alla dagar i veckan, året om. Bolaget är baserat i Stockholm, men erbjuder hälsokontroll via blodprov på 120 platser i hela Sverige, men med störst koncentration till Stockholmsområdet.

Svensk provtagning erbjuder 8 stycken stora hälsoundersökningar med mer omfattande genomgång av flera hälsomarkörer. Därutöver tillhandahåller man även flera mindre mer specifika hälsokontroller. Du kan exempelvis undersöka funktion i särskilda organ i kroppen, om dina lever eller njurvärden är i sin ordning. Eller kontrollera att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver.

» Svensk provtagnings populäraste hälsokontroller
» Övriga hälsotester
» Svensk Provtagnings provtagningsplatser
» Recension & Omdöme

Svensk provtagning

Svensk Provtagnings Populäraste Hälsokontroller

Hälsokontroll Premium

Hälsokontroll Man

Hälsokontroll Kvinna

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

52 Analyser

38 Analyser

38 Analyser

1995:-

1395:-

1395:-

Svensk provtagnings Alla Hälsokontroller

Hälsokontroll Premium

Hälsokontroll Man

Hälsokontroll Kvinna

Hälsokontroll Allmän

Senior Hälsokontroll Man

Senior Hälsokontroll Kvinna

Sportpaket Man

Sportpaket Kvinna

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

Läkarkommentar

52 Analyser

38 Analyser

38 Analyser

18 Analyser

32 Analyser

34 Analyser

33 Analyser

32 Analyser

1995:-

1395:-

1395:-

595:-

1395:-

1395:-

1395:-

1395:-

Svensk Provtagnings Hälsopaket och Hälsoområden

Organ / Kroppen

Svensk provtagnings tester för organ och kroppen innehåller 9 prover. Du kan testa din sköldkörtel i ett stort och ett litet test. Njurfunktion i ett stort och litet test. Leverfunktion i ett stort och litet test och även ett testosterontest i ett litet och stort test. Till sist erbjuds även ett prostatapaket som testar statusen på prostatan.

Svensk provtagning har två Sköldkörtelstester. Det lilla testet undersöker det mest basala om din sköldkörtel har under eller överaktivitet, där ingår 3 blodanalyser och ett läkarutlåtande. Deras stora paket är mer omfattande, som undersöker närliggande problematik som dess hormoner och antikroppar. Där ingår 5 blodanalyser och även ett läkarutlåtande.

Njurfunktionstestet undersöker precis som det låter din status på njurarna. Precis som för sköldkörtelstesten erbjuds ett litet och ett stort njurfunktionstest. I det lilla testet ges en generell status på njurarna som innefattar 3 blodanalyser och en läkarkommentar. I det stora njurfunktionstestet får man en mer omfattande och specifik analys av njurarnas tillstånd. Där ingår 7 blodanalyser och ett läkarutlåtande.

Svensk provtagnings leverfunktionstest kan genomföras i ett stort och ett litet prov. I det lilla testet får du en generell bild av hur din lever mår. I testet ingår 2 analyser och en läkarkommentar. Det stora testet är mer omfattande och ger dig 7 analyser och ett läkarutlåtande. Om du känner dig orolig för din leverstatus eller bara vill få testet dina levervärden kan du göra det hos svensk provtagning.

Testosterontesten kan genomföras i ett stort och ett litet prov. I det lilla provet ingår två blodmarkörer och en läkarkommentar. I det stora testet ingår hela 11 analyser och en läkarkommentar. Låg nivå av testosteron kan göra att du får minskad sexlust och muskelmassa, du kan även uppleva trötthetsymtom. Genomför ett test hos svensk provtagning om du har några av ovanstående symtom.

Svensk provtagnings prostatapaket är ett PSA-prov för att i ett tidigt skede upptäcka prostatacancer. Är du i en riskgrupp kan det vara en bra idé att genomföra ett prostatatest hos svensk provtagning, snabbt och smidigt.

Graviditet

Svensk provtagning erbjuder 5 olika graviditetstester. Du kan genomföra ett test inför graviditeten, gravidtest litet, gravidtest stort, pågående graviditetstest litet och pågående graviditetstest stort.

Förberedelsetest Inför graviditet testar dina förutsättningar att bli gravid. Om det är något du bör ändra på för att få en så gynnsam graviditet som möjligt. I testet ingår 11 analyser och en personlig läkarkommentar.

Graviditetstest erbjuds i ett litet och stort test. Det lilla testet är grundläggande och bedömer med hög precision om du är gravid eller inte. Testet kan även se hur långt gången du är i graviditeten. Det ingår 8 analyser och ett läkarutlåtande. Det stora graviditetstestet undersöker förutom det som ingår i det lilla testet även ett sköldkörteltest och kan med ännu bättre precision bedöma graviditeten genom att mäta hormonet hCG. I testet ingår 10 analyser och ett personligt läkarutlåtande.

Pågående graviditetstest erbjuds i ett litet och ett stort prov. Det är till för dig som vill se hur din kropp påverkas av din graviditet. Om du det är något i din kost du bör ändra för att fostret ska må så bra som möjligt. I det lilla graviditetstestet 16 analyser och en läkarkommentar. I det stora testet ingår 22 analyser och en läkarkommentar.

Kost

Inom kategorin kost erbjuder svensk provtagning 3 blodprov, vegan och vegetariska kostpaketet, glutenintoleranstest och bukpaketet.

Vegan och vegetariska kostpaketet är ett skräddarsytt paket för dig som är vegan eller vegetarian. Detta för att undersöka så att du får i dig tillräckligt av de nödvändiga nyttoämnen som finns i de produkter som väljs bort. I testet ingår 23 analyser och en personlig läkarkommentar.

Glutenintoleranstestet undersöker genom ett blodprov om du är glutenintolerant. Har du problem med magen vid intag av glutenprodukter? Då kan det vara idé att genomföra ett glutenintoleranstest hos svensk provtagning. Symtom på glutenintolerans kan vara diarré, trötthet och viktminskning.

Bukpaketet undersöker dina njurar och din lever i en utökad hälsokontroll. I bukpaketet från svensk provtagning ingår 18 analyser och en personlig läkarkommentar.

Vitaminer och mineraler

Svensk provtagning erbjuder 3 paket som undersöker dina värden av vitaminer och mineraler. Det finns ett litet och stort vitamin och mineralpaket, samt ett anemipaket.

Vitamin och mineralpaket litet undersöker nivån av järn, B12, folsyra samt D-vitamin. Där ingår 4 analyser och en läkarkommentar. I det stora paketet ingår utöver det tidigare nämnda även 10 analyser och en personlig läkarkommentar.

Anemipaketet undersöker orsaken till blodbrist. I provet ingår 12 analyser och ett läkarutlåtande.

Övriga paket

I Svensk provtagnings övriga paket kan du undersöka din alkoholkonsumtion i ett stort och ett litet test, samt ett litet och stort led och muskelvärkstest. Svensk provtagning har ett brett sortiment av specifika undersökningar som kan spara dig pengar eftersom du endast kontrollerar det berörda området som oroar dig. Svensk provtagning har även rabattkoder som är tillämpliga på samtliga av deras paket, du kan följa länken för att se deras aktuella rabatter.

Provtagningsställen

Svensk Provtagning har totalt 110 stycken provtagningsställen runt om i landet. De flesta är koncentrerade till Stockholm, men man finns även representerade i de flesta stora och mellanstora städerna, dock inte i Malmö. Blodproven genomförs via någon av deras sammarbetspartners: Encia, Unilab, SYNLAB Medilab och Karolinska universitetslaboratoriet. De flesta av deras provtagningsställen i Stockholm erbjuder blodprov vid drop-in besök. I övriga landet är det oftast tidsbokning som krävs för att genomföra en hälsokontroll via blodprov online.

Recension & Betyg
  • Tillgänglighet
  • Produktutbud
  • Kundtjänst
  • Pris
4.6

Sammanfattning

Svensk provtagning har tredje flest provtagningsställen enligt vår undersökning. Många är koncentrerade till i Stockholmsområdet, där hela 86 av 110 finns lokaliserade. Bolaget tillhandahåller 32 olika hälsokontroller som täcker de flesta behoven. Deras kundsupport erbjuder endast mejlkontakt. Priset på deras standardkontroll 1395kr vilket är ungefär där de övriga aktörer ligger i pris. I priset ingår 38 hälsomarkörer vilket är i topp av bolagen vi recenserat. Provsvaren levereras digital genom deras digitala journal efter ca 7 dagar.

Sending
User Review
4.17 (6 votes)