Werlabs

Recension av Werlabs

Werlabs har varit verksamma sedan 2013. Bakom bolaget ligger läkaren Rickard Lagerqvist som såg att många sjukdomar kunde förebyggas med hälsokontroller via blodprov. Med ett enkelt blodprov kunde man tidigt upptäcka om det var hög risk att drabbas av sjudomar. Werlabs har 140 provtagningsställen från norr till söder. Bolaget omsatte 2018 44mkr vilket gör det till Sveriges näst största bolag för hälsokontroller via blodprov.

Werlabs erbjuder flera  olika hälsopaket. Hälsokontroll XL, Hälsokontroll XL plus är de två populäraste. Den förstnämnda hälsoundersökningen omfattar kontroll av Sköldkörteln, Diabetes, Vitaminer & Mineraler, Leverfunktion, Njurfunktion, Blodstatus, Inflammation, Hjärta och Kärl med totalt 33 hälsomarkörer. Skillanden mellan de två är att Hälsokontroll XL plus innehåller 43 hälsomarkörer och är därmed en mer omfattande hälsokontroll. Du kan läsa mer och jämföra här.

» Werlabs populäraste hälsokontroller
» Övriga hälsotester
» Werlabs provtagningsplatser
» Recension & Omdöme

Werlabs

Populäraste hälsoundersökningarna hos Werlabs

Hälsokontroll XL

Hälsokontroll XL Plus

Läkarkommentar

Läkarkommentar

33 Hälsomarkörer

43 Hälsomarkörer

1395:-

1995:-

Övriga hälsotester

Werlabs och övriga hälsoundersökningsbolag erbjuder mer specifika hälsotester om man inte vill genomföra en helt hälsoundersökning utan endast vill genomföra ett allergitest eller undersöka om PSA-nivån är förhöjd. Nedan har vi gått igenom några av de populäraste specifika undersökningar du kan genomföra hos Werlabs.

Werlabs Hormontester

Werlabs erbjuder i denna kategori 10 olika hälsopaket och mer specifika blodprov. Flera av paketen är en mindre och en större mer omfattande hälsokontroll av samma kategori av blodprov. Bland tillhandahålls ett Testosterontest och Testosterontest XL som är en undersökning ämnad för män. Om du känner symptom som trötthet, energilöshet eller irratabilitet kan det bland annat förklaras i brist på testoreston. Därutöver finns Lilla Sköldskörtelprovet och Sköldkörtelprovet. I hälsokontrollen får du besked om du har en över eller underfunktion av din sköldkörtel och får svar på vad det kan bottna i. Ett större hälsotest ämnat för kvinnor är Karin björkegren Jones-paketet som är en omfattande kontroll av sköldkörteln och hormoner kombinerat. Detta är ett problem som oftast drabbar kvinnor och är därför mest lämpat till dem.

Det finns även flera mindre specifika hälsotester i denna kategori som kortisoltest, DHEAS-test, Östrogentest, Progesterontest, FSH & Östrogentest. I Kortisoltestet kontrolleras mängden kortisol din kropp bildar, detta är ett ämne som binjurarna producerar till följd av bland annat stress. Det påverkar dig normalt sett positivt vid väldigt stressamma situationer, men kan vara skadligt i för stora doser på lång sikt. DHEAS-test är också kopplat till binjurarna och är ett ämne som i kroppen omvandlas till östrogen och testosteron. Symptom kan yttra sig i trötthet, och energilöshet. Därtill finns test av halten av kroppens östrogen i två olika hälsokontroller. Östrogenet påverkar bland annat fertiliteten och nivåerna av östrogen varierer under menscykeln. I FSH & Östrogentestet undersöks även FSH som betyer follikelstimulerande hormon och är ett viktigt hormon för kvinnans fortplantningsförmåga och stimulerar ökningen av könscellerna.

Prisintervallet för de olika hälsopaketen som Werlabs erbjuer i denna kategori ligger i prisintervallet 345-1695kr där det mer omfattande Karin Björkgren Jones-paketet är det dyrare.

Werlabs Kroppen/Organ-tester

I denna kategori erbjuder Werlabs flera mer specifika hälsokontroller såväl som mer omfattande hälsopaket. Bland de mer specifika hälsoundersökningarna finns PSA-prov anpassat för män över 50 plus som kan ge tidiga indikationer på om det finns risk att drabbas av prostatacancer. Lever och njurprov är två mer specifika hälsotester som kontrollerar din kondition på dessa organ. I Leverprovet kan du bland annat se om det finns risk att drabbas av skrumplever på grund av hög alkoholkonsumtion. I Njurprovet kan du se om det finns risk att du kan drabbas av njursvikt som kan ge symptom som högt blodtryck, trötthet och illamående. Det finns även test som kontrollerar din blodstatus, B-cellertest och blodsocker. Där kan du se om dina blodceller fungerar som det ska och om du har blodbrist. B-cellertest talar om hur dina vita blodkroppar fungerar, de vita blodkropparna är viktiga för kroppens immunförsvar. I ett blodsockertest får du reda på om du har diabetes, har anlag att drabbas av diabetes eller om du kan förändra något i ditt leverne som minska risken att drabbas av diabetes i framtiden.

I de mer omfattande hälsopaketen i denna kategori återfinns Kontroll efter överviktskirugri, Ledvärkstest, Inflammationstest eller ett större mer omfattande blodsockertest som Werlabs kallar för Stora blodsockertestet.

Paketen kostar i prisintervallet mellan 345-1195kr.

Werlabs Vitamin & Mineral-tester

I denna kategori erbjuder Werlabs 6 stycken olika hälsopaket och hälsokontroller. Bland annat erbjuds Järnbristtest, Zinktest, D-vitamintest, Vitamin B12-test och Folattest. Om du har brist på Järn upplever du ofta symptom som trötthet, hjärtklappning, yrsel. Testet passar dig som upplever symptom som ovan nämnda och om du på något sätt har en aning om att du har underskott på järn. I Zinktestet får du reda på om du har brist på Zink i kroppen. Ämnet är viktigt för produktion av nya celler. Symptom som kan grunda sig i brist på zink är försämrad sårläkning, håravfall, mag, tarmbesvär och även nedsatt immunförsvar.

Man tillhandahåller även ett större test som heter Vitamin & Mineraltest som kontrollerar status på samtliga av de ovan nämnda mindre specifika vitamin & mineraltester. Detta test är till för dig som inte har någon aning om vad som kan vara fel utan vill göra ett mer omfattande test på Vitamin & mineraler.

Paketen kostar i intervallet mellan 345-1195kr varav det dyraste paketet är det stora mer omfattande Vitamin & mineraltestet som omfattar en stor del av de ovan nämnda hälsokontrollerna.

Werlabs Fertilitet & Graviditets-tester

I denna kategori finns det tre stycken hälsokontroller att välja mellan. Det billigaste är Graviditetstest för 395kr som undersöker om du är havande. Skillnaden mot ett traditionellt havandeskapstest med en urinsticka är att detta test är mycket mer precist och träffsäkert. Du kan dessutom med blodprov istället bekräfta en graviditet i ett mycket tidigt skede.

Det andra är ett Vänta Barn-test som är till för dig som vill få en bredare bild om hur dina värden och nivåer av viktiga näringsämnen ser ut. Det är ett test som kan säga dig mycket om hur din graviditet kommer att påverkas före, under eller efter barnets nedkomst. Testet kostar 1295kr.

Det sista testet är ett Fertilitetstest som är till för dig som vill undersöka din fertilitet. Om du har försökt länge men inte kunnat bli havande, eller om du bara vill ta reda på din fertilitetstatus för kommande graviditet. Fertilitetstestet kostar 1495kr och är det dyraste av de tre.

Werlabs Allergi-tester

I denna kategori erbjuder Werlabs sju stycken hälsokontroller. Varav tre större mer omfattande undersökningar och fyra mindre mer specifika. De fyra mindre allergitesterna är Pollenallergi-testet, Glutenintoleranstestet, gräspollenallergi-testet och trädpollenallergi-testet. Har du problem som rinnande näsa, klåda i näsa eller ögon, nysningar och bekymmer med andningsbesvär under vår och sommarmånanderna? Då är Pollenallergitestet något för dig. Detta test täcker gräs och trädpollen. I Glutenintoleranttestet undersöker man om du är intolerant mot gluten som återfinns i spannmålen vete, råg korn kamut och korsningar av de olika spannmålen. Om du upplever symptom vid intag av dessa födoämnen som yttrar sig i diarré, trötthet, eller magsmärtor kan det bero på glutenintolerans. I trädpollen och gräspollenallergitesterna undersöks samma saker som i det ovan nämnda pollenallergitestet fast enskilt.

De tre största är Matallergi-test, Pälsallergitest och Allergitest XL. I Matallergitestet undersöks om du är allergisk mot jordötter, soja, vete ägg eller komjölk. Om du upplever symptom vid intag av någon av dessa som magont eller andningsbesvär är detta testet för dig. I Pälsallergitestet får du reda på om du är allergisk mot hund, katt, häst eller gåsfjäder. Symptom för detta upplevs ofta som rinannde näsa, kliande ögon eller nysningar i samband med någon av dessa djurs närvaro. I det stora Allergitest XL får du allt detta kombinerat. Då ingår allergitest för pollen, pälsdjur och mat.

Prisintervallet för hälsokontrollerna i denna kategori ligger mellan 695-2495kr och det omfattande allergitest XL är det dyraste med en kostnad på 2495kr.

Werlabs Antikroppstest Corona (Covid-19)

Coronapandemin 2020 har inte gått någon obemärkt förbi. Vi känner alla någon som under tiden har haft allt ifrån mildare förkylningssymptom till svårare influensasymptom med andningsbesvär. Detta kan mycket väl ha varit corona eftersom det drabbar oss så olika.

Werlabs erbjuder ett antikroppstest som bekräftar till 99,6% att du har haft corona och bildat antikroppar. Om du har bildat antikroppar mot covid-19 kommer du inte att kunna drabbas av det igen i närtid. Du kan då med gott samvete umgås med dina nära och kära även om någon är 70+ eller vara i riskzonen för att drabbas hårt av influensaviruset. Werlabs coronatest är tillgängligt på de flesta orterna i landet och kostar endast 790kr.

Werlabs Rabattkod

Werlabs har erbjuder ibland rabatt på sina hälsokontroller och du kan klicka på den här länken för att se aktuella rabattkoder. Man har under perioder erbjuder rabatter omkring 15% vilket kan göra mycket om hälsotestet kostar runt tvåtusen. Man har genom åren haft många olika rabattkoder och i detta avsnittet sammanställer vi Werlabs aktuella erbjudanden.

Werlabs Provtagningsställen

Werlabs har 144 stycken provtagningsställen för blodprov. De har sammarbeten med bland annat Carladerska Sjukhuset i Göteborg, Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Unilabs mottagningar. Många av Werlabs provtagningsställen går det att genomföra ett blodprov via ett drop in besök utan remiss. Detta gäller dock endast de stora och medelstora städerna i Sverige. I flera mindre städer krävs det att du tidsbokar ett besök för blodprov efter beställd hälsokontroll.

Werlabs finns tillgängliga på följande orter:

Större städer:

Stockholm
Göteborg
Malmö
Uppsala
Upplands Väsby och Sollentuna
Västerås
Örebro
Linköping
Helsingborg
Jönköping
Norrköping
Lund
Umeå
Gävle
Södertälje
Borås
Eskilstuna
Halmstad
Växjö
Karlstad
Sundsvall
Östersund
Trollhättan
Luleå
Nordöstra Göteborg
Lidingö
Borlänge
Tumba
Kristianstad
Kalmar
Skövde
Falun
Karlskrona
Uddevalla
Skellefteå
Varberg
Åkersberga
Örnsköldsvik
Landskrona
Nyköping
Vallentuna
Motala
Trelleborg
Märsta
Ängelholm
Lerum
Karlskoga
Falkenberg
Alingsås
Sandviken
Visby
Katrineholm
Enköping
Vänersborg
Kungsbacka
Gustavsberg
Lidköping
Piteå
Torslanda
Västervik
Norrtälje
Karlshamn
Ystad
Värnamo
Hässleholm
Eslöv
Kungälv
Köping
Kristinehamn
Härnösand
Oskarshamn
Västerhaninge
Nässjö
Mölnlycke
Falköping
Kumla
Boden
Kiruna

Mellanstora städer:

Avesta
Mariestad
Hudiksvall
Ljungby
Staffanstorp
Ludvika
Höllviken
Höganäs
Kinna
Bålsta
Tranås
Nynäshamn
Skoghall
Strängnäs
Bunkeflostrand
Arvika
Bollnäs
Vetlanda
Stenungsund
Lomma
Mjölby
Sala
Nybro
Finspång
Oxie
Ronneby
Mora
Höör
Svedala
Onsala
Söderhamn
Ekerö
Kungsängen
Fagersta
Skara
Nödinge-Nol
Oxelösund
Jordbro
Ulricehamn
Arboga
Bjuv
Eksjö
Älmhult
Åstorp
Timrå
Gällivare
Gislaved
Åhus
Bjärred
Hallstahammar
Kävlinge
Lindesberg
Sävja
Sigtuna
Åmål
Saltsjöbaden
Säffle
Torshälla
Hönö
Landvetter
Alvesta
Bro
Sollefteå
Sölvesborg
Klippan
Bankeryd
Lycksele
Tibro
Kalix
Hallsberg
Skurup
Habo
Fisksätra
Knivsta
Sjöbo
Vimmerby
Tidaholm
Bromölla
Lysekil
Olofström
Osby
Nykvarn
Kil
Hörby
Söderköping
Hedemora
Skanör med Falsterbo
Strömstad
Degerfors
Ljusdal
Skutskär
Tomelilla
Åby
Åtvidaberg
Simrishamn
Kramfors
Vellinge
Laholm
Valbo
Nora
Löddeköpinge
Haparanda
Ljungsbro
Flen
Dalby

Små städer

Bjärred
Hallstahammar
Kävlinge
Lindesberg
Sävja
Sigtuna
Åmål
Saltsjöbaden
Säffle
Torshälla
Hönö
Landvetter
Alvesta
Bro
Sollefteå
Sölvesborg
Klippan
Bankeryd
Lycksele
Tibro
Kalix
Hallsberg
Skurup
Habo
Fisksätra
Knivsta
Sjöbo
Vimmerby
Tidaholm
Bromölla
Lysekil
Olofström
Osby
Nykvarn
Kil
Hörby
Söderköping
Hedemora
Skanör med Falsterbo
Strömstad
Degerfors
Ljusdal
Skutskär
Tomelilla
Åby
Åtvidaberg
Simrishamn
Kramfors
Vellinge
Laholm
Valbo
Nora
Löddeköpinge
Haparanda
Ljungsbro
Flen
Dalby

Recension, Betyg & Sammanfattning
  • Tillgänglighet
  • Produktutbud
  • Kundtjänst
  • Pris
4.9

Sammanfattning

Tillgängligheten av Werlabs provtagningställen är ett stort plus. De har hela 144 stycken och som flera andra aktörer är dem inte endast lokaliserade i Stockholm. Werlabs har provtagningställen i stort sett hela landet från Luleå i Norr till Malmö i söder, från Göteborg i väst till Kalmar i öst. Bolaget har hela 45 olika typer av hälsokontroller vilket gör att de har näst flest i av alla aktörer. Kundsupporten är mycket lättillgänglig, det finns både möjlighet till livechat och telefonsupport. I Pris ligger deras hälsoundersökningar som de flest andra bolagen, deras hälsokontroll stor kostar 1395kr. I priset ingår 33st hälsomarkörer samt en läkares utlåtande.

Sending
User Review
4.25 (8 votes)